onsdag den 21. december 2011

Sti mellem Marie Magdalene og Ryomgård

Som de fleste i Ryomgård ved, arbejder vi i Ryomgård distriktsråd på at få etableret en dejlig sti mellem Marie Magdalene og Ryomgård.
Status på denne sti er p.t. at vi har udarbejdet en skitse til hvordan vi tænker linjeføringen af stien skal være. Dette første udkast til linjeføring kan du se nederst i dette indlæg - og det er tegnet af Morten Knudsen fra Ryomgård.

P.t. er både menighedsrådet i Marie Magdalene og Søren Gerstrøm (som begge er lodsejere på meget af den jord stien skal gå på) positive over for at der kommer en sti.
Det meste af stien bliver en grussti. Men den del af stien som går henover Såbydal (lilla linje) er vi ikke helt besluttet på hvordan den skal være.
Enten kan det blive en sti der følger terrænets forløb - med en lille bro over åen.
Eller også kan det blive en større dæmningslignende sti, hvor stien vil blive hævet ca. 3 meter over det laveste punkt i Såbydal.

Disse to stiforslag bliver der i det nye år lavet nogle tegninger på, som vil blive fremvist for interesserede borgere i Ryomgård, hvor vi håber at få kommentarer/idéer til de to forslag - "hvilken type sti synes byens borgere er bedst?".
Men inden disse to stiforslag kan tegnes, skal stien opmåles med højdeprofiler, og dette har vi en lokal Ryomgård borger (Morten Knudsen), som hjælper os med - og det er vi meget glade for.

Næste gang vi bringer nyt om stien, bliver i det nye år, hvor vi vil kunne præsentere tegninger på de to stiforslag.

Følg med her på hjemmesiden...


8 kommentarer:

 1. Kunne I ikke samtidig arbejde på, at stien mellem ryomgård og Pindstrup forbliver en grussti og ikke bliver asfalteret som der i øjeblikket arbejdes på fra kommunal side. DEn benyttes i høj grad af motionsløbere og hundeluftere. Hvis stien laves ordentlig kan den både blive smuk og anvendelig, selvom den er en grussti.
  Vi kæmper alene herude for døve øren.

  SvarSlet
 2. Interessant kommentar. Jeg har egentlig aldrig tænkt over om det er en fordel eller en ulempe at få asfalteret stien til Pindstrup. Mange cyklister (på racercykel) og folk som rulleskøjter/roller-blader, vil uden tvivl foretrække asfalt. Men du har ret at mange gående og løbere vil finde det mest behageligt med grus (som den er nu). Har du haft fat i kommunen + Hans Chr. Baltzer?

  SvarSlet
 3. Jeg har haft fat i begge (mange mange gange - særligt Baltzer). Det er ikke politisk besluttet at den skal asfalteres - men det udvalg der arbejder med sagen er uden tvivl pro asfalt og vi frygter at løbet er kørt. Jeg er enig i at racer-rollere af enhver art :-)vil foretrække asfalt. Synes dog at det er forfærdeligt at asfaltere naturen. Omkring nationalparken har man tilsyneladende den politik at kun stierne der går langs landeveje asfalteres, resten gruses og det virker hensigtsmæssigt og skånsomt på mig(er vores natur mindre fin?) Hvad der derimod kan undre er at man på ingen måde tænker på områdets mange hestefolk (jeg er ikke en af dem) og har tænkt dette ind i stisystemet (det har jeg hørt at man har gjort i forbindelse med andre gamle banelinier).
  Vi har forsøgt at få flere politikere til at fortælle hvad deres holdning er til asfalt f.eks Kirstine Bille, Carsten Beck og Jesper Mathiesen, de siger, at beslutningen er ude af deres hænder - da det ligger i et andet regi og intet kan gøre - men Jesper og Carsten har overfor min mand sagt at de går ind for grus. Baltzer siger som vinden blæser, for nu at sige det som jeg oplever det.

  SvarSlet
 4. Det er da noget underligt noget at asfaltere en natursti. Der er desuden rigeligt med asfaltveje til cykelryttere/rulleskøjteløbere. Naturstier, som ikke er asfalteret, er ydermere med til at fremme lysten til at motionere og det bløde underlag hjælper med at undgå skader hos især løberne.

  SvarSlet
 5. Vedr. Marie Magdalene stien - denne bliver ikke asfalteret.

  Vedr. stien til Pindstrup, så har Ryomgård Distriktsråd desværre intet at skulle sige over hvilken belægning som bliver valgt til den.

  Som løber og naturelsker kan jeg godt se ulemperne i at stien bliver asfalteret.
  Som rollerblader ser jeg det som en fordel.
  Jeg har også hørt at ryttere (til hest) håber på en asfalteret sti, da de typisk godt må færdes på asfalterede stier.

  Mvh
  Stefan

  SvarSlet
 6. Og nu skal der så også køre knallerter på den asfalterede 2 spors "natursti" med midterstribe mellem Pindstrup og Ryomgård....

  SvarSlet
 7. Hvorfor må der ikke køre 3 hjulede handicap knallerter påstigning fra Ryomgaard og til Auning

  SvarSlet
 8. Hej Anonym. Hvilken "stigning" mellem Ryomgård og Auning er det du tænker på, og hvad har det med stien mellem Ryomgård og Marie Magdalene at gøre?
  Mvh
  Stefan

  SvarSlet